AgKultur inovație în acvacultură

AgKultur

inovație în acvacultură

AgKultur este un sistem integrat bazat pe o platformă cloud, senzori, echipamente de hrănire și aerare a apei care integrează, automatizează și simplică managementul unei ferme piscicole prin utilizarea datelor în optimizarea și eficientizarea producției.

Păstrăvăria Poiana Izvoarelor

Poiana Izvoarelor este o afacere de familie construită în inima Bucovinei în jurul pasiunii pentru creșterea păstrăvului. Păstrăvul este oferit turiștilor în restaurantul din cadrul pensiunii cu același nume și ajunge la alte restaurant și magazine prin sistemul propriu de vanzare si distributie. Cele 24 de bazine sunt alimentate cu apă din râul Coșna și sunt situate într-o zonă pitorească din munții Rodnei.

Creșterea productivității prin utilizarea eficientă a resurselor (forța de muncă, furajele, energia electrică)

Ca orice afacere, Poiana Izvoarelor trebuie să facă față provocărilor macroeconomice și concurențiale cu care se confruntă afacerile în general.
Printre acestea se numără lipsa forței de muncă și mai ales a forței de muncă calificate peste care s-a suprapus și indisponibilitatea acesteia din cauza pandemiei.
Furajele sunt esențiale pentru acvacultură, deoarece reprezintă în general peste 50% din costurile de producție. După hrană, apa este evident în centrul acvaculturii, iar aspectele legate de calitatea și cantitatea sursei de apă fac parte integrantă din succesul unei ferme.
Parametrii cheie necesari supraviețuirii majorității speciilor sunt oxigenul dizolvat, temperatura, turbiditatea, și pH-ul. Oxigenul dizolvat este parametrul central al calității apei care limitează performanța în fermele piscicole.
În acest contex complicat productivitatea firmei era puternic condiționată de lipsa informațiilor legate de mediul de producție și acțiuni întârziate sau ineficiente privind hrănirea, aerarea, controlul bolilor și al mortalității.
Cu alte cuvinte, lipsa datelor ducea la rate mari de mortalitate, consum ineficient al furajelor, costuri mari cu forța de muncă, lipsa predictibilității și a posibilitații de a administra eficient ferma piscicolă.

Introducerea AgKultur ca principal instrument de management al producției, vânzărilor și furnizorilor

Platforma AgKultur își propune să ofere fermierilor un instrument de management integrat construit în jurul conceptului:
data-driven agriculture.
Acest instrument răspunde următoarelor nevoi:
Monitorizarea în timp real a parametrilor apei (oxigenul dizolvat, temperatura, turbiditatea, și pH-ul)
Automatizarea hrănirii și aerării bazate pe condițiile de mediu, biomasă și tipul de furaj
Constrolul statistic al proceselor de producție prin calcularea automată a unor indicatori
Managementul vânzărilor și integrarea acestui proces cu cel de producție
Managementul furnizoriulor și integrarea acestui proces cu cel de producție
Controlul și monitorizarea stării de sănătate a peștilor
Screenshot_1
Toate aceste instrumente sunt accesibile la distanță prin intermediul terminalelor mobile și permit monitorizarea, controlul automatizării de la distanță, utilizarea datelor în analize și prognose și managementul integrat al furnizorilor și vânzărilor. Tehnologiile care permit toate aceste funcții includ senzori industriali, device-uri edge computing, comunicații wireless industriale, sisteme de securitate cibernetică, cloud computing și în fază experimentală AI.

Rezultate:

Creșterea controlului asupra producției prin monitorizare, automatizare și control la distanță cu impact major asupra productivității și calității.
Transformarea proceselor decizionale și de producție prin introducerea instrumente de decizie bazate pe date.
Reducerea costurilor prin managementul eficient al furajelor.
Reducerea incidentelor legate de detecția târzie a scăderii nivelului de oxigen, turbidității, nivelului apei, PH-ului.
Monitorizarea zilnică a sănătății peștilor prin automatizeazarea colectării și analizei datelor.
Testimoniale

Ce spun clienții despre soluția AgKultur

ro_RORomanian